Velikonoční setkání v termálech v Pápě

12. 4. - 21. 4. 2025 - Thermál camping Pápa, Pápa (H)


Pozvánka na Velikonoční setkání v termálech v Pápě

Již se určitě všichni nemůžeme dočkat, až přijde jaro a my budeme moci vyjet opět do světa se svými karavany a obytkami. Většina z nás připravuje svůj první výjezd v roce na Velikonoční svátky. Proto i já bych chtěl pozvat Vás i Vaše přátele, jako každý rok, tak i letos na další ročník našeho pravidelného Velikonoční setkání v Thermálcampingu v maďarské Pápě a přilehlých termálních lázní. Tento camping jistě není třeba většině karavanistů představovat, protože se zde konají pravidelné karavanistické akce již mnoho let.

Proč jsem opět zvolil právě Thermálcamping v Pápě? Pro pořádání našeho srazu jsem opět vybral Thermálcamping v Pápě, který sami návštěvníci hodnotí na portálu ACSI jako nejlepší camping v Maďarsku. Řadí se také mezi nejlepší evropské campingy. V loňském roce byl opět oceněn německým autoklubem ADAC cenou Superplatz 2024. Karavanisté z Česka a ze Slovenska se zde schází dvakrát ročně pravidelně již řadu let.

Hosté mají v tomto campingu k dispozici dostatek velkých parcel 100m2, perfektní sociální zařízení, jaké se vidí málokde, bezplatné připojení WiFi, možnost opakovaně navštívit moderní termální lázeňský komplex v ceně, kvalitní restaurace v campingu i blízkém okolí, možností nákupů v blízkých supermarketech nebo na místním trhu, atd. atd.

V campingu je 196 parcel 100 m2 oddělených živým plotem, každá s připojením elektřiny (měřená spotřeba, 16 A, CCE konektory), pitné vody a odpadu "šedé vody". Moderní sociální budova, jakou jen tak někde nenajdete.

V areálu campingu najdete i všechny ostatní vymoženosti zpříjemňující pobyt návštěvníků, na které si karavanista jen může vzpomenout. Je tu znamenitá restaurace s venkovní terasou, ráno přijíždí do campu pekař s čerstvým pečivem, je zde půjčovna jízdních kol, nové dětské hřiště, sprchy dokonce i pro domácí mazlíčky atd. Bližší podrobnosti o Thermálcampingu najdete na webových stránkách: www.thermalcamping.de, nebo na Facebooku: www.facebook.com/Thermalcamping.Papa. GPS souřadnice campingu jsou: 47°20'17.341"N, 17°28'25.702"E

Město Pápa. Je nejkrásnější barokní město Maďarska s 33000 obyvateli vzdálené pouhých 60 km jižně od slovenských hranic. Do zrekonstruovaného centra města se dostanete z campingu za pár minut pěšky přes zámecký park. Stojí za to navštívit náměstí, prohlédnout si nové vodotrysky, večerní osvětlení i navštívit místní kavárničky a ochutnat zdejší výborné zákusky. Oblíbené místo pochůzek našich karavanistů jsou i místní trhy s neopakovatelnou atmosférou. Zde si můžete koupit oblíbené masné výrobky místních řezníků (doporučuji) nebo výpěstky místních zemědělců, ale také shlédnout spoustu vietnamského pouťového zboží. Doporučuji také zajít na večeři do některé z místních restaurací, kde se najíte chutně i dosyta. Pokud nebudete ponořeni v termální vodě, tak můžete navštívit jeden ze 13 kostelů, zrekonstruovaný zámek hraběte Esterházyho, muzeum modrotisku a mnoho jiných zajímavostí. (Informace o zajímavých místech obdrží účastníci v češtině při příjezdu). V loňském roce bylo otevřeno v těsné blízkosti campingu a v zámeckém parku nové relaxační a sportovní centrum pro děti i dospělé. Účastníci našeho výjezdu dostanou podrobný popis turistických zajímavostí včetně důležitých informací

Termální lázně. Opakovaný vstup do termálních lázní je již zahrnut v účastnickém poplatku. Při příjezdu na recepci dostanete čipový náramek, na který můžete chodit do lázní přes turniket u recepce opakovaně po celou dobu pobytu do lázní bez čekání.

Mimo to je v areálu lázní k dispozici samoobslužná restaurace, restaurace s obsluhou, bufet, solárium, salon krásy, saunový svět I FKK, masáže, squash, bezplatná WiFi a lázeňské oddělení.

Návštěvníci mají k dispozici celkem 16 bazénů. Z toho v tuto roční dobu budou zřejmě však otevřeny následující bazény:

  • Termální hala – vnitřní bazény 35oC a 38oC s vířivkami a tobogánem – otevřeno denně 9:00 – 20:00 hod
  • Termální zahrada – venkovní bazén 34oC s vířivkami a vodním kolotočem - otevřeno denně 9:00 – 20:00 hod
  • Plavecká hala – vnitřní bazény 27oC a 33oC - otevřeno denně 8:00 – 20:00 hod, vstup jen s koupací čepicí!!
  • Dětské bazény –

Mimo termální zahradu jsou venkovní bazény v tomto ročním období uzavřeny. Pokud však bude teplé počasí, je možné, že budou otevřeny i některé z venkovních bazénů. Pokud chcete skutečně využít všech 16 bazénů, přijeďte i se svými dětmi nebo vnuky také na náš prázdninový sraz který zde pořádáme od 21.7 do 29.7.2025.

Plán termálních lázních si můžete prohlédnout na: https://www.thermalcamping.de/downloads/plan_bad_2019.jpg

Program srazu. Cílem tohoto srazu je relaxace v termálních bazénech v léčivé vodě, povykládat si s přáteli co je nového, zajít si na dobrou večeři do restaurace a naplánovat si, kam se letos vycestujete se svými miláčky. Pro děti připravujeme dětské soutěže, kde všichni soutěžící budou odměněni cenami. Turisticky zajímavých míst není v okolí Pápy mnoho, ale přesto připravujeme pro milovníky cyklistiky i ostatní turisty popis zajímavých míst v okolí v češtině, které lze navštívit pěšky, autem nebo na kolech.

Kousek od campingu bylo v loňském roce otevřeno relaxační centrum s umělým jezerem, cyklistickou drahou "pumptrack", dětským areálem atd. Budeme se snažit pro účastníky připravit další program, budete o tom před odjezdem informováni. Nezapomeňte, že budou Velikonoce a bude pomlázka, tak se náležitě připravte.

Termín konání: našeho karavanistického srazu je od soboty 12. 4. 2025 do pondělí 21.4.2025. Níže uvedené ceny ubytování platí pouze pro předem přihlášené posádky v tomto časovém období. Jiné dny platí běžné ceny uvedené na webových stránkách.

Minimální doba pobytu: Na Velikonoční svátky se očekává velký zájem návštěvníků z celé Evropy. Proto bylo vedením campingu stanoveno, že minimální placená doba pobytu je od pátku 18. 4. 2025 do pondělí 21. 4. 2025 tj. 3 noci. Storno pobytu je možné minimálně 4 dny před nahlášeným příjezdem. Pozdější storno není možné. Vedení campingu doporučuje uzavřít pojištění storna. Níže uvedené ceny platí pouze pro posádky přihlášené u nás. Posádky přihlášené přes recepci budou platit plné ceny podle campingového ceníku a budou umístěny mimo prostor určený pro účastníky srazu. Prosím nepřihlašujte se na obou místech!

Recepce: Otevírací doba recepce je 8:00 – 12:00 a 14:00 – 20:00 hod. Příjezd pro účastníky srazu je možný i v dopoledních hodinách. Odjezd je nutný nejpozději do 12:00 hod.

Parcely. Pro účastníky srazu máme rezervovány parcely pohromadě ve stejném místě jako vloni. Jednotlivé parcely nebudu nikomu předem rezervovat já, ani camping. Svou parcelu v campingu si každý účastník vybere až při příjezdu na recepci z volných parcel určených pro účastníky našeho srazu. Všechny parcely jsou však stejně velké i stejně vybavené. Plánek volných parcel určených pro účastníky našeho srazu dostanete při příjezdu na recepci.

Poplatky camping. Pro účastníky našeho setkání byly pro letošní rok sjednány následující individuální ceny:

  • Posádka (parcela + 2 osoby nad 14 let + auto + karavan (obytné auto) + elektřina do 5kWh + celodenní opakovaný vstup do termálních lázní + WiFi připojení + další služby) = 40,70 €/noc 
  • Další osoba nad 14 let včetně opakovaného vstupu do termálů = 17,90 €/noc 
  • Dítě (4 – 13,99 let) včetně opakovaného vstupu do termálů = 9,90 €/noc 
  • Dítě (0 – 3,99 roků) včetně opakovaného vstupu do termálů = zdarma
  • Pes = 2,00 €/ks+noc
  • Turistická taxa (osoba nad 18 let) – cena bude možná ještě upravena = 450 HUF/os, noc = cca 1,14€ /os, noc

Spotřebovaná elektřina jednotlivými účastníky je měřena. Průměrná spotřeba elektřiny do 5kWh/noc je zahrnuta v poplatku za posádku. Při spotřebě nad tuto hranici se doplácí 0,65€/kWh

Organizační poplatek: Současně s vyplněním přihlášky uhraďte prosím organizační poplatek ve výši 400.-Kč/posádku (cizinci 18.-€/posádku). Tento poplatek zašlete nejpozději do 4 dnů od podání přihlášky na bankovní účet č. 244523780/0600. Do poznámky uveďte: "Pápa 2504 a jméno přihlášeného". Po zaplacení tohoto poplatku bude Vaše přihláška přijata a obratem potvrzena na mail uvedený v přihlášce. Pokud svou účast dodatečně zrušíte z libovolných důvodů do 11. 4. 2025, bude Vám zaplacený organizační poplatek vrácen. Po tomto termínu se tato částka stává stornopoplatkem. Případným náhradníkům, kterým nebude nabídnuta účast, bude organizační poplatek také vrácen.

Platba ze zahraničí: Při platbě ze zahraničí zaplaťte organizační poplatek přes internetové bankovnictví v € (částka 18€, ne v Kč), číslo účtu IBAN: CZ94 0600 0000 0002 4452 3780, BIC: AGBACZPP. Platbu proveďte jako SEPA (nebo také Europlatba). Tento způsob platby je nejlevnější a nejrychlejší. Příjem přihlášky a poplatku Vám bude potvrzen na mail uvedený v přihlášce.

Přihlášeným posádkám nabízíme:

  • 9-denní pobyt v nejlepším maďarském campingu v lukrativním období velikonočních svátků.
  • Jistotu předem rezervovaných luxusních parcel pro účastníky srazu pohromadě.
  • Možnost si sám na místě vybrat vhodnou parcelu z parcel rezervovaných pro účastníky.
  • Přítomnost pořadatele po celou dobu konání srazu.
  • Individuální nízké ceny určené pouze pro účastníky tohoto srazu.
  • I přes zaplacení organizačního poplatku získáte ještě další výraznou slevu proti ceníkovým cenám.
  • Sportovní soutěže pro děti. Každé zúčastněné dítě získá cenu.
  • 10% sleva na jídlo v některých restauracích ve městě (info recepce)
  • Zdarma vstup do fitness prostorů termálních lázní.
  • Podrobný popis doporučených výletů a zajímavostí v Pápě a po okolí v češtině, včetně dalších informací.

Přihlášky: Po zkušenostech z předchozích ročníků předpokládám, že i letos bude velký zájem karavanistů o strávení velikonočních svátků v Pápě. Proto doporučuji zájemcům, aby co nejdříve odeslali svou elektronickou přihlášku. Další parcely není možno dodatečně zajistit. Přihlášku si otevřete kliknutím myší na: PŘIHLÁŠKA

Uzávěrka přihlášek je 11. 3. 2025, nebo naplněním rezervované kapacity 50 posádek, podle toho, co nastane dříve.

Aktuální informace: Cca dva týdny před termínem našeho setkání pošlu všem přijatým posádkám aktuální informace, týkající se příjezdu, pobytu i programu.

Na shledanou s Vámi opět po dlouhé zimě ve zdraví, pohodě, dobré náladě a v teplé vodě v Pápě se těší

CaravanTours - Hronek