Rakousko s karavanem 2025 - Millstätter See

21. 6. - 29. 6. 2025 - Komfort Campingpark Burgstaller. Döbriach (A)


Pozvánka na karavanistický výjezd Rakousko s karavanem 2025 - Millstätter See.

Tímto bych chtěl Vás i Vaše přátele pozval další z poznávacích karavanistických výjezdů do Rakouských Alp pod názvem Rakousko s karavanem. Protože v září roku 2024 nám počasí příliš nepřálo, tak jsem zvolil pro konání letošního zářijového výjezdu opět luxusní Komfort Campingpark Burgstaller u Millstättského jezera, proto abychom mohli navštívit všechna plánovaná místa v jiném termínu. Mou snahou je seznámit karavanisty s krásnou přírodou, průzračnými jezery i prvotřídními campingy v jižních rakouských Alpách. Ti, kteří zde ještě nebyli, si mohou prohlédnout film pana Labudy, který zachytil atmosféru našeho prvního výjezdu v tomto camping v roce 2021 na tomto filmu:  VIDEO.

Korutany: Jsou nejjižnější a karavanisty nejnavštěvovanější spolkovou zemí Rakouska. Patří k zemím s největším počtem slunečných dní. Korutany jsou považovány za zemi hor a jezer: 93 horských vrcholů jsou přes 3000 m vysokých, vrchol Grossglockneru je s 3 798 m nejvyšší horou v Rakousku. 200 jezer na koupání, 8 000 km vodních toků, 60 léčivých pramenů a 43 ledovců tvoří Korutany zemí nejvíce bohatou na vodu. Voda těchto jezer nabízí mnoho možností k vodním aktivitám. Díky tomu, že alpský hřbet na severozápadu omezuje pronikání chladnějšího vzduchu na většinu území, je zde statisticky nejvíce slunečných dní z celého Rakouska. Tyto skutečnosti předurčují Korutany jako ideální oblast pro turistiku včetně perfektní vybudované infrastruktury. Bližší informace o Korutanech si můžete přečíst v češtině na www.korutany.com.

Millstattské jezero: (www.millstaettersee.com, GPS: 46°47'21.92"N, 13°35'41.10"E), Millstattské jezero je nazývané také klenotem Korutan nebo Jadran Korutan. Je nejteplejší, druhé největší a zároveň nejhlubší (141 m) jezero v Korutanech. Millstattské jezero nabízí středomořské podnebí, fantasticky krásnou přírodu a křišťálově čistou vodu jezera. Přírodní klenot v krásné rakouské spolkové zemi Korutany. Okolní hory s pohořím Nockberge poskytují fantastickou kulisu, která rámuje 12 km dlouhé jezero. Jeho voda je tak čistá, že splňuje parametry pro pitnou vodu. Naprostá čistota a zároveň příjemná teplota vody, která v letních měsících dosahuje až 28°C, předurčuje Millstattatské jezero ke koupání, vodním sportům, rybaření a relaxaci. Účastníci našeho srazu mohou zdarma využít tři koupaliště v blízkosti campingu. Mou snahou je seznámit Vás také s ostatními krásami okolních alpských vrcholků, dalších čisťoučkých jezer, milých vesniček, znamenitou místní kuchyní, pohostinných místních obyvatel a vynikající turistickou infrastrukturou. Zde budete moci s námi strávit týden a navštívit podle své chuti, nálady a peněženky to nejlepší z nepřeberného množství turistických zajímavostí této oblasti.

Komfort-Campingpark Burgstaller, Döbriach: (www.burgstaller.co.at, GPS: 46°46'11.71"N, 13°38'53.12"E.) V roce 2022 ocenili karavanisté na známém portálu ACSI jako AVARDS 2022 – Nejlepší camping Rakouska a v roce 2023 jako camping s nejlepším sanitárním vybavení v Evropě. Garantuji Vám, že takové sociálky jste ještě neviděli. Přijeďte se s námi na to podívat proto, abyste viděli, jak může camping vypadat a jaké všechny služby může camping návštěvníkům poskytnout. Tento camping nabízí návštěvníkům nejen kvalitní ubytování, ale organizuje bohatý vlastní program v campingu i výlety po okolí pro své návštěvníky všech věkových skupin. Tento camping je vzdálen pouhých 100 m od teplého jezera Millstätter See. Na ploše 12 ha a 580 parcelách o ploše 60 – 120 m2, najdete všechno, co pro svůj pobyt byste si mohli přát. Dále zde najdete fitness areál, kosmetiku, holiče, myčky na nádobí, pořádá jízdu na koních, saunu a solárium, kino, několik restaurací, samoobsluhu, diskotéku a mnoho dalších služeb i programů pro zábavu malých i velkých. Návštěvníci mohou použít zdarma 3 koupaliště na břehu jezera, má vlastní televizní kanál a vydává vlastní noviny. Ale o tom se budete moci přesvědčit na vlastní oči. Doporučuji abyste vzali děti nebo vnuky, rozhodně se zde nebudou nudit. Hodně atrakcí a programů je určeno hlavně pro děti. Ale je myslím zbytečné popisovat camping, raději se podívejte na toto VIDEO

Termín konání srazu: Náš sraz se koná od soboty 21. 6. 2025 do neděle 29. 6. 2025. Byl bych rád, kdyby všichni účastníci našeho srazu přijeli do campingu již v průběhu soboty 7. 9. tak, abychom se mohli všichni již v neděli rozjet po výletech, které jsem pro Vás připravil. Minimální doba pobytu je 7 nocí.

Přihlášky: Zájemci o účast musí předem vyplnit elektronickou přihlášku, která se vám otevře kliknutím na: PŘIHLÁŠKA. Podmínkou účasti je úplné vyplnění všech požadovaných údajů v přihlášce. Vzhledem k tomu, že se tento sraz koná ve velmi lukrativní oblasti, campingu i termínu je uzávěrka přihlášek 20. 5. 2025 nebo naplněním rezervovaného počtu 50 parcel. Proto neváhejte a pošlete svou přihlášku co nejdříve.

Campingové poplatky: Pro předem přihlášené účastníky našeho srazu byly sjednány s majitelem campingu tyto, naprosto bezkonkurenční ceny: 

  • Posádka (2 osoby nad 17 let, auto + karavan nebo obytné auto, parcela, turistická taxa): 28,00 €/noc
  • Posádka (1 osoba nad 17 let, auto + karavan nebo obytné auto, parcela, turistická taxa): 14,00 €/noc
  • Další osoba nad 17 let včetně turistické taxy: ……………………………………………..........................................………………………….. 9,00 € /noc
  • Dítě 4 – 17 let: ………………………………………………………………………………………………..................................................................................………… …….. 6,30 € /noc
  • Dítě do 4 let: ………………………………………………………………………………………...................................................................................…………………..…..…. zdarma
  • Pes: ………………………………………………………………………………………………………………................................................................................................…..………… zdarma
  • Elektřina do 6 A: odběr elektřiny je měřen. Cena na rok 2025 ještě není stanovena

Organizační poplatek: Současně s vyplněním přihlášky zaplaťte prosím organizační poplatek ve výši 800.-Kč/posádku a pobyt (cizinci = 35.- €/posádku). Tento poplatek zašlete nejpozději do 4 dnů od podání přihlášky na bankovní účet č. 244523780/0600. Do poznámky uveďte: "Burgstaller 2506 a jméno přihlášeného". Teprve po zaplacení tohoto poplatku bude Vaše přihláška přijata a potvrzena na Váš mail uvedený v přihlášce. Pokud svou účast dodatečně zrušíte z libovolných důvodů do 20.5.2025, bude Vám zaplacený organizační poplatek vrácen. Po tomto termínu se tato částka stává stornopoplatkem. Případným náhradníkům, kterým nebude nabídnuta účast, bude organizační poplatek vrácen.

Platba ze zahraničí: Při platbě ze zahraničí zaplaťte organizační poplatek přes internetové bankovnictví v € (částka 35.- €, ne v Kč), číslo účtu IBAN: CZ94 0600 0000 0002 4452 3780, BIC: AGBACZPP. Platbu proveďte jako SEPA (nebo také Europlatba). Tento způsob platby je nelevnější a nejrychlejší. Příjem přihlášky a poplatku Vám bude potvrzen na Váš mail uvedený v přihlášce.

Přihlášeným posádkám nabízíme:

  • 8 - denní pobyt v ověřeném luxusním campingu Komfort-Campingpark Burgstaller v těsné blízkosti Millstattského jezera na předem rezervovaných parcelách (elektřina, voda, odpad, TV, WiFi ).
  • Brožurku s popisem 40 doporučených výletů po okolí v češtině, včetně všech podrobných informací.
  • Tašku s informačními materiály a podrobnými mapami okolí.
  • Úvodní informační schůzku a společné diskuzní posezení v restauraci campingu včetně možnosti občerstvení a večeře.
  • Několik společných výletů po nejatraktivnějších místech v okolí s průvodcem a s vlastní dopravou.
  • Bezplatný vstup na 3 koupaliště u Millstattského jezera.
  • Bohatá nabídka programů a výletů které pořádá camping Burgstaller.
  • Přítomnost pořadatele znalého okolí po celou dobu konání srazu.
  • Další aktuální informace dostanou účastníci písemně mailem před odjezdem.
  • Individuálně sjednaná cena pobytu pro účastníky je nižší než v českých campech.

Parcely: Hosté mají v campingu k dispozici celkem 580 parcel (80–120 m2), každá s přípojkou elektřiny ( 6 A nebo 16A , ECC konektory), televizního signálu, přívodu pitné vody a odpadu šedé vody. Pro účastníky srazu máme objednány parcely pohromadě ve stejném místě jako vloni. Plánek parcel určených pro náš sraz obdržíte na recepci při příjezdu. Parcelu, která se vám bude líbit, si sami vyberete z aktuálně volných parcel až při příjezdu. Jednotlivé parcely nemohu předem rezervovat já ani camping.

Program: Mým cílem je spojit relaxaci s poznáváním krás tohoto kraje. Atraktivních turistických cílů je v okolí je mnoho a prohlédnout si všechny by zabralo mnoho dnů a týdnů. Pro ty, kteří budou chtít cestovat individuálně podle vlastních představ, věku a možností, připravuji složku se seznamem mnoha doporučených nejzajímavějších výletů a akcí v češtině, včetně podrobných informací (popis, GPS, vzdálenost, cena, možnosti slev, webové stránky, provozní doba atd.). Tuto složku i tašku dalších informačních materiálů a map dostanou účastníci i s označením účastníka při příjezdu u mne. Camping také pořádá vlastní program, o kterém Vás budu informovat po příjezdu. Na recepci máte k dispozici zdarma dostatek dalších podrobných informačních materiálů. Pro ty, kteří budou mít zájem, připravuji několik společných výletů s vlastní dopravou po nejzajímavějších turistických místech, kde si dovolím Vás provádět osobně.

Pro letošní rok se budu snažit připravit pro Vás nové trasy, kde jsme dosud nebyli. Výlety jsou voleny tak aby se jich mohli zúčastnit i +55 karavanisté (jako jsme my). Kdy a kam to bude, se dozvíte na společné schůzce při příjezdu. Majitelům obytných aut, kteří mají možnosti pohybu omezené, doporučuji se domluvit s majiteli osobních aut na společné jízdě.

Co můžete během svého pobytu vidět a navštívit: Tato oblast, kterou jsme měli možnost osobně poznat, nabízí mnoho atraktivních turistických míst, z nichž Vám jen pro informaci uvádím několik, které Vám doporučuji:

  • Vychutnat si překrásnou alpskou krajinu při okružní jízdě lodí okolo jezer Millstätter See nebo Ossiacher See.
  • Na kolech si objet po krásných cyklostezkách jezera Millstätter See (28 km) nebo Ossiacher See (28 km).
  • Bezplatný vstup na tři koupaliště na břehu jezera a využít všech nabízených atrakcí.
  • Prohlédnout si historické město Gmünd a navštívit známé muzeum automobilů Porsche.
  • V případě nepříznivého počasí navštívit blízké termální lázně v Bad Kleinkirchheimu.
  • Výlet lanovkou nebo autem a vrcholek Gerlitzen (1911 m) s překrásným pohledem na Villach, hrad Landskron a ostatní alpské vrcholy. Paragliding - možnost tandemového letu.
  • Navštívit Bonsai Muzeum v Seebodenu – 3000 bonsaí , 120 druhů bonsaí, japonská zahrada.
  • Hrad Lanskron, jehož zřícenina vévodí jezeru Ossiacher See a Villachu, zde můžete vidět cvičené orly nebo volně žijící opice.
  • Podívat se překrásné alpské vodopády i navštívit nejvyšší korutanský vodopád Fallbach vysoký 220 m.
  • Malta Hochalmstraße – vysokohorská silnice vedoucí na nejvyšší přehradní hráz Rakouska - 200m vysokou.
  • Grossglocknerskou vysokohorskou alpskou silnici (autem až do 2571 m), snad nejznámější evropskou vysokohorskou silnici.
  • Návštěvu podvečerního trhu na náměstí v Döbriachu, místní speciality, hudba, vystoupení. Znamenitá atmosféra.
  • Prohlédnout si expozice horských krystalů v Turracher Höhe i granátů – kamene lásky a vášně v Radentheinu.

O dalších atraktivních výletech budete informováni na společné schůzce při příjezdu.

Kärnten Card: Pokud chcete navštívit nejzajímavější místa Korutan naprosto bezstarostně a k tomu ještě ušetřit nemalou částku, doporučuji si při příjezdu zakoupit v recepci campingu slevovou kartu Kärnten Card, která umožňuje držiteli navštívit zdarma 126 turistických atrakcí v Korutanech. Na dalších 50 místech obdrží majitel slevu až 50%. Ke kartě dostanete i příručku se seznamem turistických zajímavostí kde karta platí. Cena této karty na sezonu 2025 zatím není známá (předpoklad je cca 66 €/os na 7 dnů.) Návratnost ceny karty je 1–2 dny. Karta Je vystavena na jméno a platí ve spojení s průkazem s fotografií. Bližší podrobnosti včetně ceny na rok 2025 a seznamu výletních cílů, kde karta platí, najdete od dubna na webových stránkách www.kaerntencard.at/. Kartu si můžete koupit přímo na recepci, nebo předem také on-line na: Jetzt Kärnten Card kaufen – Kärntencard Sommer (kaerntencard.at) Pokud chcete poznávat krásy Korutan a při tom ušetřit, kartu Vám doporučuji !!!

Pojištění osob a vozidel: Pořadatel srazu, ani provozovatel campingu nezodpovídá za škodu na majetku a zdraví účastníků. Z vlastní zkušenosti Vám doporučuji uzavřít dostatečné cestovní pojištění pro všechny zúčastněné osoby. Nikdy nevíte, co se může stát.

Aktuální informace před odjezdem: Protože na přípravě tohoto srazu průběžně pracuji, dostanou přihlášené posádky aktuální informace týkající se příjezdu a pobytu v campingu cca 2 týdny před odjezdem na mailovou adresu, kterou jste uvedli v přihlášce. Další prospekty z okolí Millstattského jezera si můžete stáhnout nebo nechat poslat domů na webové stránce: Prospekte bestellen für Ihren Urlaub am See | Kärnten (millstaettersee.com)

Videa a fotografie z turistických míst, která budete moci s námi navštívit budou průběžně zveřejňována ve Facebookové skupině CaravanTours: https://www.facebook.com/groups/caravantours2,

Na shledanou s Vámi opět po dlouhé zimě ve zdraví, pohodě, dobré náladě a v teplé vodě v Pápě se těší

CaravanTours - Hronek