Prázdniny v termálech v Pápě

19. 7 - 27. 7. 2025 - Thermál camping Pápa, Pápa (H)





Pozvánka na Prázdniny v termálech v Pápě.

Dovolte, abych pozval všechny milovníky karavaningu na tradiční karavanistický sraz v nejlepším maďarském campingu a přilehlých termálních lázní v Pápě, které není třeba většině karavanistům představovat, protože se zde konají pravidelné akce již mnoho let. To proto, aby jste v období letních prázdnin účastníci mohli využít všech 16 termálních bazénů i se svými potomky.

Proč jsem opět zvolil právě Thermálcamping v Pápě? Jako každý rok, tak i letos byl opět Thermálcamping v Pápě jako jedinný 5-hvězdičkový camping v Maďarsku oceněn autoklubem ADAC označením "ADAC - Superplatz 2024", německým caravanclubem DCC, stejně tak ocenění holandského klubu ANWB Top Camping 2024.

Hosté mají v tomto campingu k dispozici dostatek velkých a kvalitních parcel, překrásné a vždy čisté sociální zařízení, bezplatné připojení WiFi, možnost opakovaně navštívit moderní termální lázeňský komplex v těsné blízkosti, kvalitní restauraci v campingu i ve městě, možností nákupů v blízkých supermarketech nebo na místním tržišti, atd., atd.

V campingu je přes 196 parcel o ploše 100 m2 oddělených živým plotem, každá s přípojkou elektřiny (měřená, 16 A, ECC konektory), přívodu pitné vody a odpadu "šedé vody".

V areálu campingu najdete i všechny ostatní vymoženosti zpříjemňující pobyt návštěvníků, na které si karavanista jen může vzpomenout. Je tu znamenitá restaurace s venkovní terasou, ráno přijíždí do campu pekař s čerstvým pečivem, nové dětské hřiště, je zde půjčovna jízdních kol, sprchy dokonce i pro domácí mazlíčky atd. Bylo postaveno 7 komfortně zařízených chatek. Je postavena nová budova se 6 rodinnými koupelnami, které si hosté mohou pronajmout, atd.

Bližší podrobnosti o Thermálcampingu najdete na webových stránkách: https://www.thermalcamping.de, nebo na Facebooku: https://www.facebook.com/Thermalcamping Papa. GPS souřadnice campingu jsou: 47°20'17.341"N, 17°28'25.702"E

Město Pápa  je nekrásnějším barokní město Maďarska se 33 tisíci obyvatel, vzdálené pouhých 60 km jižně od slovenských hranic. Do centra města se dostanete z campingu za pár minut pěšky přes zámecký park. Stojí za to navštívit nově upravené náměstí, prohlédnout si nové vodotrysky, večerní osvětlení i navštívit místní kavárničky a ochutnat zdejší výborné zákusky. Oblíbené místo pochůzek našich karavanistů jsou i místní farmářské trhy s neopakovatelnou atmosférou. Zde si můžete koupit oblíbené masné výrobky místních řezníků (doporučuji) nebo výpěstky místních zemědělců, ale také shlédnout spoustu vietnamského pouťového zboží. Doporučuji také zajít na večeři do některé z místních restaurací, kde se najíte chutně, dosyta. Pokud nebudete ponořeni v termální vodě, tak můžete navštívit jeden ze 13 kostelů, nově zrekonstruovaný a otevřený zámek hraběte Esterházyho, muzeum modrotisku, a mnoho jiných zajímavostí.

Termální lázně. Termální lázně ve městě Pápa se rozléhají na 3500 metrech čtverečních plochy. V tomto letním období Budete mít k dispozici 16 bazénů s vodou o teplotě až 38 °C. Zdejší termální vodu kvalifikovali odborníci jako osmou nejléčivější v Maďarsku. Pomáhá při degenerativních bolestech páteře, artróze a doléčování po úrazech a operacích. Opakovaný vstup do termálních lázní je již zahrnut do účastnického poplatku. Při příjezdu na recepci dostanete čipový náramek, na který můžete chodit do lázní přes turniket u recepce opakovaně po celou dobu svého pobytu do lázní bez čekání.

Předností termálních lázní v Pápě je, že je dosud neobjevili "účastníci zájezdů" z Česka a Slovenska. Proto je zde dostatek místa v bazénech a klid v lázních i ve městě. V letních měsících nabízí daleko více relaxu a zábavy jako v mimosezonní období. Čekají vás zde rodinné bazény, zážitkové bazény (masáž šíje, podvodní masáž, proud vody), dětské brouzdaliště, 1 dětský tobogán, skluzavka Anaconda dlouhá 76 m, rodinná skluzavka, skluzavka Kamikadze, dětský i obří tobogán 68, 79 a 97 m dlouhý. Tobogán 79 m slouží i pro rafting. Dva dětské bazény s vodními hrami. Bazén (hloubka 1 m až 4,5 m) se skokanským můstkem (3 m a 5 m), 50 m plaveckých drah, vodní pólo a plážový volejbal. Dětské hřiště (dětský domek, sluneční kopec, hřiště na plážový volejbal), vodní hry, bufet a mnoho dalších.

Tato oblast pro děti nabízí vzhledem k rozmanitosti své nabídky mnohem více než jen jezero ke koupání. O bezpečnost těch nejmenších je také postaráno: dozor a plavčíci jsou povinni na každém bazénu v termálních lázních Pápa. Mimo to je návštěvníkům lázní k dispozici samoobslužná restaurace, restaurace s obsluhou, stánky s různými dobrotami, bufet, solárium, salon krásy, saunový svět I FKK, masáže, squash, bezplatná WiFi a lázeňské oddělení.

Podívejte se, co je zde nového. Můžete si prohlédnout toto VIDEO (Ti kteří nerozumí němčině si mohou ztlumit zvuk).

Plán termálních lázních si můžete prohlédnout na: https://www.thermalcamping.de/downloads/plan_bad_2019.jpg

Program srazu. Hlavní programem jistě bude užívání všech 16 bazénů hlavně ve venkovní termální zahradě včetně tobogánů, skluzavek i ostatního bazénového vybavení, a to nezávisle na aktuálním počasí.

To však není zdaleka všechno. Doporučuji si vzít jízdní nebo elektrokola a využít místní cyklostezky nebo se vypravit na výlety po okolí, jejichž popis v češtině dostane každá posádka po příjezdu u nás.

Ti, kteří ještě v Thermálcampingu v Pápě nebyli, se mohou podívat, jak to zde vypadalo na našem letním srazu v loňském roce: FOTOALBUM

Parcely.  Pro účastníky našeho srazu máme předem rezervováno 40 parcel pohromadě. Svou parcelu v campingu si každý účastník vybere až při příjezdu na recepci z volných parcel rezervovaných předem pro naše účastníky. Plánek volných parcel objednaných pro účastníky srazu dostanete při příjezdu na recepci. Jednotlivé parcely nebudu předem rezervovat já, ani camping.

Termín konání srazu: Náš sraz se koná od soboty 19. 7 do neděle 27. 7. 2025. Minimální doba pobytu jsou 3 noci. Možno přijet dříve nebo i zůstat déle, ale za oficiální ceny campingu.

Poplatky camping.  Pro účastníky našeho setkání byly pro letošní rok sjednány následující nízké ceny:

  • Posádka (parcela + 2 osoby nad 14 let + auto + karavan (obytné auto) + elektřina do 5kWh + celodenní opakovaný vstup do termálních lázní + WiFi připojení + další služby) = 40,70 €/noc
  • Další osoba nad 14 let včetně opakovaného vstupu do termálů = 17,90 €/noc
  • Dítě (4 – 13,99 let) včetně opakovaného vstupu do termálů = 9,90 €/noc
  • Dítě (0 – 3,99 roků) včetně opakovaného vstupu do termálů = zdarma
  • Pes = 2,00 €/ks+noc
  • Turistická taxa (osoba nad 18 let) – cena bude možná ještě upravena = 450 HUF/os, noc = cca 1,14€ /os, noc

Spotřebovaná elektřina jednotlivými účastníky je měřena. Průměrná spotřeba elektřiny do 5kWh/noc je zahrnuta v poplatku za posádku. Při spotřebě nad tuto hranici se doplácí 0,65€/kWh

Organizační poplatek:  Současně s vyplněním přihlášky uhraďte prosím organizační poplatek ve výši 400.-Kč/posádku (cizinci 18.-€/posádku). Tento poplatek zašlete nejpozději do 4 dnů od podání přihlášky na bankovní účet č. 244523780/0600. Do poznámky uveďte: "Pápa 2507 a jméno přihlášeného". Teprve po zaplacení tohoto poplatku bude Vaše přihláška přijata a obratem potvrzena na mail uvedený v přihlášce. Pokud svou účast dodatečně zrušíte z libovolných důvodů do 18. 6. 2025, bude Vám zaplacený organizační poplatek vrácen. Po tomto termínu se tato částka stává stornopoplatkem. Případným náhradníkům, kterým nebude nabídnuta účast, bude také organizační poplatek vrácen.

Platba ze zahraničí: Při platbě ze zahraničí zaplaťte organizační poplatek přes internetové bankovnictví v € (částka 18€, ne v Kč), číslo účtu IBAN: CZ94 0600 0000 0002 4452 3780, BIC: AGBACZPP. Platbu proveďte jako SEPA (nebo také Europlatba). Tento způsob platby je nejlevnější a nejrychlejší. Příjem přihlášky a poplatku Vám bude potvrzen na mail uvedený v přihlášce.

Přihlášeným posádkám nabízíme:

  • 9-denní pobyt v nejlepším maďarském campingu v lukrativním období letních prázdnin.
  • Jistotu předem rezervovaných luxusních parcel 100 m2 pro účastníky srazu pohromadě.
  • Možnost si sám na místě vybrat vhodnou parcelu z parcel rezervovaných pro účastníky.
  • Přítomnost pořadatele po celou dobu konání srazu.
  • Individuální nízké ceny určené pouze pro účastníky tohoto srazu.
  • I přes zaplacení organizačního poplatku získáte ještě další výraznou slevu proti ceníkovým cenám.
  • Sportovní soutěže pro děti. Každé zúčastněné dítě získá cenu.
  • 10% sleva na jídlo v některých restauracích ve městě (info recepce).
  • Zdarma vstup do fitness prostorů termálních lázní.
  • Možnost návštěvy místních farmářských trhů.
  • Podrobný popis doporučených výletů a zajímavostí v Pápě a po okolí v češtině, včetně dalších informací.

Přihlášky:  Elektronickou přihlášku otevřete kliknutím myší na: PŘIHLÁŠKA. Uzávěrka přihlášek je 10. 7. 2025, nebo naplněním rezervované kapacity 40 posádek, podle toho, co nastane dříve. Zájemcům doporučuji, aby odeslali svou elektronickou přihlášku co nejdříve.

Aktuální informace:  Krátce před termínem našeho setkání pošlu všem přijatým posádkám aktuální informace, týkající se příjezdu, pobytu i programu.

Bližší informace o pořádaných výjezdech i zajímavých místech které budete moci s námi navštívit jsou průběžně zveřejňována také na naší Facebookové skupině: https://www.facebook.com/groups/caravantours2.

Těšíme se na shledanou s Vámi v pohodě, dobré náladě a v teplé vodě v Pápě

CaravanTours - Hronek